Arte, Conferencias, Talleres y otras actividades

II Simposio Internacional de Arqeología D’EL BORN CCM

arqueología

El Rec Comtal, l’aigua dibuixa la ciutat (Barcelona, s.I-XXI).

#SIABorn18 El Born CCM: Entre els dies 15, 16 i 17 de març El Born CCM organitza el II Simposi Internacional d’Arqueologia, que en aquesta ocasió se centra en l’estudi del Rec Comtal, una estructura hidràulica essencial en la història de la ciutat.

L’aigua és un element essencial pel desenvolupament de la vida d’una comunitat i, per aquest motiu, la captació i el control de l’aigua han estat uns dels principals interessos de les comunitats humanes.

El Rec era un canal a cel obert, que al llarg dels seus 13 km de recorregut des de les fonts de Montcada fins al mar, anava creuant el pla de Barcelona. El Rec va evolucionar d’acord amb els canvis econòmics, socials, urbans i polítics que van marcar el nostre territori, des d’època alt medieval fins al segle XX, quan el Rec desapareix com a estructura, però no com a memòria.

El Rec Comtal és un i en són molts alhora. Diversos conceptes i activitats permeten aproximar-nos-hi: la gestió de l’aigua, l’agricultura, l’economia, el treball, l’urbanisme, l’enginyeria, el lleure, el patrimoni, el coneixement…

Des d’aquesta perspectiva, actualment l’Ajuntament de Barcelona està treballant en el Pla Director del Rec Comtal, un projecte de recuperació i posada en valor d’aquest element urbà, que serà presentat en el marc del Simposi.

A través del II Simposi Internacional d’Arqueologia d’El Born CCM volem donar visibilitat a totes aquelles recerques que, des de diverses vessants, ens han de permetre entendre l’estructura del Rec Comtal com una empremta viva del nostre passat en la ciutat contemporània i, alhora, com a font per a diversos àmbits de coneixement.

Descargar Programa: Programa SIA 2018 Horaris

El Born Centre de Cultura i Memòria

Institut de Cultura

Ajuntament de Barcelona

 Comercial, 5

08003 Barcelona

0 0 votos
Valoración
Seguimiento
Notificar de
guest

0 Comentarios
Comentarios en línea
Ver todos los comentarios